Een massage is geen date

Een massage is geen date

Stel je dit telefoongesprek eens voor:
“Goedemiddag, kapsalon Het schaartje, met Hans”.
“Kan je vandaag?”
“Uhhh….”, reageert de kapper verbaasd, “met wie spreek ik?”
“Man, 55 jaar, 1 meter 83, 75 kilo, bi”
De kapper is even stil en vervolgd met: “Ik bedoel eigenlijk gewoon wat je naam is.”

Ik neem aan dat je dit zelf ook een apart gesprek vindt, als een klant op deze manier een afspraak wil maken bij de kapper. Toch gebeurt het ons regelmatig dat een man ons op deze manier benadert voor het maken van een afspraak voor massage. Een masseur is natuurlijk geen kapper, maar je kan ons beroep beter vergelijken met een kapper of een fysiotherapeut dan met bijvoorbeeld een date.

Een massage is geen date

Overeenkomsten

Voor wie geen realistisch beeld heeft van massage, kunnen we begrijpen dat dit verwarring kan geven. Als je inhoudelijk kijkt naar een massage en een date, dan zijn er een aantal overeenkomsten. Je spreekt samen een dag en een tijd af, waarop je elkaar ontmoet. Je doet bij een (intieme) date en bij massage kleren uit. En er is bij beide sprake van fysiek contact. Voor sommige mannen lijkt het erop dat ze door deze overeenkomsten denken dat het op hetzelfde neerkomt. Om maar meteen duidelijk te zijn: dat is dus niet zo. Een massage is geen date.

Contactberoep

Voor je beeldvorming over massage, ook als die een intiem karakter heeft, kan je het beter vergelijken met een ander contactberoep. Dat is een beroep waarbij er fysiek contact is tussen de klant en de dienstverlener. Denk bijvoorbeeld aan een fysiotherapeut of de tandarts. Wanneer je daar een afspraak mee hebt gemaakt, is het ook ongepast om suggestieve uitspraken te doen.

Je stats zoals lengte, gewicht, leeftijd enzovoort zijn voor een nieuwe date natuurlijk leuk om te weten, maar wat moeten wij met deze info? En zou je dat ook doorgeven aan je kapper? Alleen leeftijd zou van belang kunnen zijn, omdat wij een leeftijdsgrens hanteren. Maar om nou te weten hoeveel lichaamsbeharing je hebt is voor massage niet relevant.

Wat vraag je aan de tandarts?

Een ander voorbeeld: als masseur raak ik je aan. Ik vind het fijn om mensen aan te raken, daarom heb ik ook voor dit vak gekozen. Het is heel natuurlijk wanneer dit gevoelens bij de klant oproept, bijvoorbeeld opwinding. Dit betekent niet automatisch dat daar dan ook wat mee gedaan wordt. Gaan vragen om seksuele handelingen is net zo ongepast als in het volgende voorbeeld. Je ligt bij de tandarts in zijn behandelstoel en hij zit met zijn gereedschap in je mond. Wanneer je dit opwindend vindt, vraag je dan of hij z’n jongeheer ook in je mond wil stoppen? Nee toch?

Een masseur is een gediplomeerde professional die geleerd heeft om zijn vak goed uit te voeren. Wanneer je hem ziet als een soort prostitué, dan heb je nog niet het juiste beeld van massage.

Respectvol contact

De juiste intentie bij het maken van een afspraak is er een van respect en bijna hetzelfde alsof je een afspraak maakt bij de kapper. Als wij masseren dan gaat het om respectvol contact. Wees zelf alsjeblieft ook respectvol als je contact zoekt voor een afspraak. Zowel telefonisch als via WhatsApp noem je je naam en geef je aan dat je afspraak wilt maken. Bijzonderheden kan je natuurlijk wel benoemen, denk bijvoorbeeld aan een allergie of iets medisch. Als je nog vragen hebt, dan kan je deze ook stellen. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Dan kan je deze ook hieronder neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *