Een massage krijgen in de zomer

Een massage krijgen in de zomer

Een massage in de zomer? Natuurlijk, waarom niet! Bij ons gaan tijdens de zomer 90% van de massages gewoon door. Aan de ene kant omdat de ruimte redelijk goed koel te houden is en aan de andere kant omdat de meeste massage’s naakt gegeven worden. Zo hebben wij, als masseurs, ook niet de warmte van kleding. Hoe het verder bij Mansage is geregeld met warm weer? Lees het hier.

Onze definitie van warm weer

Laten we gelijk maar beginnen met het moeilijkste te definiëren onderdeel. Onze definitie van te warm weer om te masseren. Het is te warm om te masseren wanneer de massagepraktijk warmer is dan 25 graden. Omdat de ruimte goed is geïsoleerd moet het langer warm zijn om dit te bereiken. Het voordeel dat er wel is, is dat de massagepraktijk goed geventileerd kan worden waardoor afspraken in de ochtend en avond vaak zonder problemen door kunnen gaan.

Masseren Zomer Mansage

Vermijd massage in de middag

Dit is geen hele vreemde conclusie als je net de vorige alinea hebt gelezen. Natuurlijk kan je altijd een afspraak inplannen voor de middag. Wij laten je tijdig weten als het echt niet kan doorgaan. Wetend dat we in Den Haag masseren en veelal kunnen genieten van een zeewindje kan er gewoon gemasseerd worden, mits er geen hittegolf is.

Geen airco

In de massagepraktijk hebben wij geen airco. De massagevormen die wij geven benaderen wij vanuit een ruime holistische visie. Wanneer je bij ons heerlijke massage hebt gekregen in een gekoelde ruimte is de klap voor je lijf een stuk groter wanneer je weer de warmte over je heen krijgt. Een kleine verkoudheid overhouden aan een massage lijkt ons niet heel prettig.

Voldoende drinken

Drink in de zomer ook juist voorafgaand aan de massage voldoende water. Je lijf heeft water nodig om bepaalde afvalstoffen af te voeren maar ook om te kunnen transpireren. Natuurlijk zal je ook meer moeten plassen als je meer water drinkt, tijdens de massage kunnen we hiervoor gewoon één of meerdere rustmomenten pakken. De massage is er om jou en je lijf een plezier te doen. Zorg dus goed voor jezelf.

Masseren Mansage Zomer

Warme olie

Ook in de zomer masseren wij natuurlijk met warme massage olie. Het gevoel van de overdadige warme olie op je lijf is een gevoel om niet snel te vergeten. Heb je toch de voorkeur voor een koelere olie? Geef het gerust aan bij het maken van je afspraak.

Etherische olie in de verstuiver

De combinatie van sommige etherische oliën en zon zijn geen hele prettige combinatie. Zo kunnen er verkleuringen op de huid ontstaan. Geen goed idee dus. Natuurlijk kunnen alle etherische oliën wel worden gebruikt in de verstuiver. Is de geur er in ieder geval nog wel.

Masseren Mansage Zomer

Kijk uit met massage olie in de zon

Nu we het toch over massage olie en de zon hebben… Heb je er voor gekozen om na de massage niet te douchen? Ga dan zeker niet relaxed in het zonnetje zitten om even bij te komen van de massage. Massage olie is olie en al helemaal geen bescherming voor je huid in de zon. Zorg goed voor jezelf en ga dus niet met massage olie op je huid in de zon bakken.

Enjoy the summer

? It’s the most wonderfull-time of the year …? volgens ons bedoelen ze hiermee de zomer. Geniet er dus ook lekker van. Ga naar buiten, bekijk hoe mooi het is en hoe je naar de zomer verlangde toen het winter was.
Benieuwd hoe het is om in de zomer gemasseerd te worden? Je weet ons te vinden ?

Masseren Mansage Zomer