Zelf leren masseren?

Zelf leren masseren?

Een massage krijgen is natuurlijk heerlijk! In een rustige sfeer, ontspannen op een massagetafel liggen en dan warme handen die over je huid glijden, afgewisseld met stevigere technieken. Dit is zo ongeveer wel de strekking van een goede massage. Als je als eens een massage van ons ontvangen hebt, weet je dit uit eigen ervaring.

Wist je dat het ook superfijn is om een massage aan iemand te geven? Alleen al door de sfeer is het ook ontspannend voor de masseur. Daarnaast is het heel erg mindful: je kan toch niets anders doen, dus de perfecte gelegenheid om er helemaal bij te zijn met je aandacht. Met je handen over een ander lijf strijken is ook erg prettig om te doen. Je kan het vergelijken met het aaien van een huisdier, ook dit vindt iedereen lekker en geeft ontspanning. Met een goede massage olie en kennis van de juiste technieken, is massage geven echt genieten. Het is niet voor niks dat wij dit beroep hebben gekozen!

Zelf leren masseren?

Nou kan je natuurlijk zomaar wat gaan doen bij iemand anders, wat je hebt onthouden van een massage die je kreeg. Maar je kan er ook voor kiezen om een massagecursus te doen. Dan weet je in ieder geval waar je mee bezig bent en wat je wel (en niet) moet doen. Je leert over de opbouw van een massage, hoe je start en eindigt, wat de ideale omstandigheden zijn om te masseren en uiteraard een hele reeks technieken.

Zelf leren masserenRobin is sinds 2005 al gediplomeerd masseur en is destijds ook begonnen met lesgeven hierin. Hiervoor heeft hij de OMB Academie opgericht en worden er diverse cursussen geven, zowel praktijklessen als online massagecursussen. Inmiddels geeft hij zelf geen lessen meer, maar er is een enthousiast team van trainers en assistenten voor de praktijklessen.

Lijkt jou het ook super om zelf te leren masseren?

Klik hier voor een Online Massagecursus.
Klik hier voor de Massagecursussen met live lessen.