Bischierig?

Bischierig?

Wanneer je als hetero man nieuwsgierig bent hoe intiem contact met een andere man zou zijn, dan noemen we dat bischierig (in het Engels bi-curious). Het is een samenvoeging van de woorden biseksueel en nieuwsgierig. Het kan zijn dat je dit herkent bij jezelf. Don’t worry, je bent absoluut niet de enige. Het kan, zeker in het begin, wel erg spannend zijn.

BischierigIn onze massagepraktijk, masseren we regelmatig mannen die een relatie hebben met een vrouw. Los daarvan vinden ze het simpelweg fijn om af en toe aangeraakt te worden door een man. Daar is niks mis mee.

Er ontstaat pas gedoe door wat je er over denkt. (Ver)oordelen doet iedereen en dat doen we het allerbeste over onszelf. Jammer eigenlijk. Je bent helemaal oké als mens, met alles wat er bij je leeft. Het is jouw lijf en het zijn jouw behoeftes en die mogen er allemaal zijn. Als je een keer aangeraakt wilt worden door een man, maak het dan vooral niet groter dan het is.

Deze uitspraak horen we ook wel eens: “maar ik ben geen homo hoor!”, met een lichte paniek in de stem. Dan denken wij: Nee, dat dacht ik ook niet en als het wel zo zou zijn, dan boeit dat ook helemaal niet. Niet voor onszelf in ieder geval. Je mag gewoon zin hebben in contact met een andere man. Dat is helemaal oké.

Bischierig, wat nu?

Wanneer je voor het eerst bij jezelf merkt, dat je nieuwsgierig bent naar intiem contact met een andere man dan kan je twee dingen doen: wegstoppen of gaan onderzoeken. Het laatste zal je het meeste opleveren, want van wegstoppen is nog nooit iemand gelukkig geworden. Hoe pak je dat dan aan?

Als je in een relatie zit, dan is het fijn als je hier open over kan delen met je partner. Uiteraard begrijpen wij dat dit niet altijd mogelijk is. Het is helemaal aan jou hoe je hier mee omgaat.

Wanneer je er concreet iets mee wilt gaan doen, is de volgende vraag hoe. Je kan op internet genoeg mogelijkheden vinden om een date te vinden met een andere man. En er zijn ook plekken waar mannen (al dan niet stiekem) elkaar opzoeken. Of dat nou de ideale plek is om hiermee bezig zijn, kan je je afvragen.

Blote man knuffel

Een andere mogelijkheid is om met een massage te gaan ervaren hoe het is om door een andere man aangeraakt te worden. Hoe intiem is een mansage dan? Ook daarin kan je zelf bepalen wat je wel en niet wilt. Bij elke massage word je in ieder geval aangeraakt door een man. Bij ontspanningsmassage ben je in principe helemaal bloot, maar lig je nog onder een doek (tenzij je dat niet wilt.) Misschien is dit voor jou als eerste stap al intiem genoeg.

Een Kashmirische tantra massage gaat een stap verder. Hierbij lig je nooit onder een doek en ben je allebei bloot. Ook is er in deze massagevorm aandacht voor je intieme delen. En zodra je op je rug ligt, zit de masseur tussen je benen in alsof je in zijn schoot ligt. Bij deze massagevorm mag je ook de masseur aanraken, mits je het afstemt. Al deze aspecten zijn een stuk intiemer en vragen ook een stuk overgave van je. Wanneer dit spanning geeft kan het helpen om bewuster te ademen en om aan de masseur te vertellen wat er bij je leeft.

Bi-schierig

Wanneer je met het ontdekken van jouw bischierig zijn bezig bent, kan een vorm van massage je daarin helpen. Voel je vrij om hierover te delen met de masseur. We zijn beide professionals en hebben al veel ervaring met dit thema. Stel ook gerust vragen over wat je allemaal wilt weten als het gaat over intiem (of seksueel) contact met mannen.

Ontdek, onderzoek, ervaar, stel vragen en praat erover. Het kan je echt verder helpen hiermee. We hebben een beroepsgeheim in de praktijk en kunnen je er allebei in helpen en begeleiden.

Zie mansage als een laagdrempelige mogelijkheid. Een kans om iets nieuws te ontdekken over jezelf.

Je bent helemaal welkom!