Ontspanningsmassage

Het doel van een ontspanningsmassage is, je raadt het al, ontspannen. Daarbij spelen de juiste omstandigheden een rol: het is aangenaam warm in de praktijk, er speelt rustgevende muziek, het licht is gedempt en je ligt op een comfortabele massagetafel.

De werkwijze van deze massage is zodanig afgestemd op jou en jouw lijf, dat je erdoor kan ontspannen. Dan bedoelen we zowel je lijf als je hoofd. Het kan zomaar gebeuren dat je in slaap valt. Je zal niet de eerste zijn.

Ontspanningsmassage

Bij deze massagevorm lig je onder een massagedoek, maar het kan ook zonder als je dit prettiger vindt. Het doek wordt alleen opengeslagen waar je met olie gemasseerd wordt. Nadat de olie is verdeeld over het te masseren gedeelte van je lijf, begint de massage met grote rustgevende strijkingen (effleurages). Met name deze techniek geeft het rustgevende effect.

Wanneer je huid en spieren wat gewend zijn, wordt er steviger gemasseerd en voel je ook kleinere bewegingen, die veel meer op de spieren werken en dieper gaan. Deze worden afgewisseld met knedingen en strijkingen. Overgangen tussen de verschillende gebieden en technieken zijn vloeiend, omdat dit het meest ontspannen werkt.

Deze massage begint op je rug en schouders, juist de gebieden die meestal ook een massage nodig hebben. Na afronding hiervan worden je benen, billen en voeten gemasseerd. Daarna is het tijd om op je rug te gaan liggen en met je hoofd op de massagetafel. (In buikligging lig je met je gezicht in een hoofdsteun).

Ontspanningsmassage

De voorkant van je lijf kan zowel van beneden naar boven gemasseerd worden, als andersom. Als je een voorkeur hebt, kan je dit aangeven en anders kiest je masseur een volgorde. Aan bod komen: je benen en voeten, borstkas en buik, armen en handen en je nek. Je gezicht wordt in principe niet gemasseerd, want het is onze ervaring dat de meeste mannen dat niet prettig vinden. Wil jij dit wel, vraag het gerust voorafgaand aan de massage.

Zoals je hebt gelezen kan je hele lijf gemasseerd worden. Vooraf bespreken we of je dat ook wilt. Het komt wel voor dat bijvoorbeeld de voeten overgeslagen wordt. Het is aan jou om aan te geven wat je graag wilt (en wat niet).

Tijdens de intake vragen we ook naar aandachtsgebieden en (medische) bijzonderheden om rekening mee te houden tijdens de ontspanningsmassage. Het doel is nog steeds ontspannen, dus geef aan wat je wel/niet wilt. Dat mag ook nog tijdens de massage.