Waarom leeftijdsgrenzen?

Vanaf 11 januari 2023 hebben we onze werkwijze over dit onderwerp versoepeld. We zijn benieuwd hoe dit in de praktijk uitpakt. Updates vermelden we onderaan het artikel. 

Waarom hanteren we twee leeftijdsgrenzen in onze massagepraktijk?

Om te beginnen: het is niet leuk om mannen af te moeten wijzen op zoiets banaals als leeftijd. Alsof je er iets aan kan doen én alsof het ook echt iets zegt over de persoon. Het is dan ook niet zo dat we zomaar eventjes besloten hebben om leeftijdsgrenzen te hanteren. Daar zijn zelfs slapeloze nachten aan vooraf gegaan en we evalueren het nog regelmatig. Dat gezegd hebbende lichten we het graag toe. Eerst de ondergrens en daarna de bovengrens.

Waarom houden we een minimale leeftijd aan van 21 jaar?

We hebben de ervaring dat jonge mensen het in het algemeen lastiger vinden om aan te geven wat ze wel en wat ze niet willen. Daar is natuurlijk helemaal niks mis mee en dat hoort waarschijnlijk ook bij deze leeftijd.

Bij een mansage en dan met name de Kashmirische massage is dit echter wel een probleem. Wij als masseur moeten er van overtuigd zijn dat (intiem) aangeraakt worden, helemaal oké is. Of je dan iets wel wil of juist niet, maakt ons helemaal niks uit, maar het is essentieel dat je dat zelf duidelijk aangeeft. Wij kunnen die beslissing niet nemen voor een ander.

Nu is de ene 21 -jarige de ander niet en zo zijn er ook mannen die ouder zijn en dit ook nog lastig vinden. Het is dan ook geen “harde” grens. Als jij jonger bent dan 21 en je kan prima aangeven wat je wel wilt en niet wilt, maak gerust een afspraak. Geef alsjeblieft wel aan hoe jong je bent! Wij moeten er ook een goed gevoel bij hebben en het zou jammer zijn als je na binnenkomst onverrichter zake meteen weer kan gaan.

Ben je jonger dan 18 jaar? In dat geval kan je alleen een afspraak maken voor een ontspanningsmassage of een integratieve massage bij Robin. Je bent hierbij verplicht je ondergoed aan te houden en de masseur blijft ook te allen tijde gekleed.

Waarom leeftijdsgrenzen

Waarom houden we een maximale leeftijd aan van 55 jaar?

Waar de minimale leeftijd vooral gaat over het belang van de jongeman, gaat deze grens vooral over de zelfbescherming van ons als masseur. Hoe zit dat? Bijna elke masseur krijgt in de praktijk te maken met grensoverschrijdend gedrag. Dat gebeurt zowel bij mannelijke als vrouwelijke masseurs. Het kan dan gaan om suggestieve opmerkingen, verzoeken tot seksuele handelingen of ander ronduit lomp en respectloos gedrag. Een masseur is een professional die een vak heeft geleerd: masseren. Het is geen synoniem voor prostitutie. Uit onze ervaringen weten we dat dit er helaas bij hoort en we krijgen nog regelmatig een “indecent proposal”.

Wat is nou de link met leeftijd? Toen we enkele jaren geleden begonnen om naast de ontspanningsmassage ook de Kashmirische massages aan te bieden, zagen we een duidelijke stijging in het aantal keren van grensoverschrijdend gedrag. Omdat wij ook Kashmirische (intieme) massages geven, denken sommige mannen blijkbaar dat er geen grenzen zijn en alles mag. Dat is niet het geval.
Je hebt het dan bijvoorbeeld ook over blijven aandringen, als er al een keer “nee” is gezegd. Het plezier gaat er dan snel van af voor ons al masseur.

Na de zoveelste aanranding hadden we er helemaal genoeg van. Stoppen we ermee of gaan we kijken hoe het anders kan? We zijn gaan inventariseren of er een specifieke groep mannen aan te wijzen is, bij wie dit vaker gebeurt. Je voelt hem al aankomen, want wat bleek: hoe ouder de man, hoe groter de kans op grensoverschrijdend gedrag. We vonden het zelf ook een schokkende ontdekking, maar besloten toen de leeftijdsgrenzen in te voeren.

Wat gebeurt er vervolgens? Krijgen we nog steeds aanvragen voor massage van mannen die ouder zijn. Een veel gebruikt argument daarbij is: “ik zie er nog goed uit” of “ik heb een sportief lijf”. Dat is niet waar het ons om gaat en vinden we ook nooit belangrijk. Wat het wel met ons doet is dat het een bevestiging is van onze ervaring: wij geven een grens aan en die wordt niet gerespecteerd. De regel bevestigd zichzelf.

Is hiermee dan alles gezegd hierover? Nee, absoluut niet. De grens ligt niet keihard bij 55, ongewenst gedrag komt ook voor bij andere leeftijden en bovendien: we masseren nog wel degelijk mannen die ouder zijn dan 55 jaar.
Dat zijn dan massageklanten die we al langer kennen óf waarvan we zeker weten dat ze zich op gepaste wijze gedragen en in een afgestemde verbinding kunnen gaan tijdens een massage.

Tja en nu?

Jij kent jezelf het beste en als jij weet wat een massage inhoudt en wat wel en niet gepast is, dan kan je bij ons een afspraak maken voor een kennismakingsmassage. Wij kennen je immers nog niet en dat kan hiermee veranderen. Wees alsjeblieft open en eerlijk, vertel ook je leeftijd en wellicht zelfs dat je dit artikel gelezen hebt. Met de kennismakingsmassage kunnen wij ook ervaren wie we in huis hebben en of een vervolgafspraak ook voor ons goed voelt.

En zoek je evengoed wat anders, zoals een erotische massage, zoek dan even verder. Met Google kan je er genoeg vinden.

Vragen of opmerkingen over deze leeftijdsgrenzen?
Deel het in een bericht hieronder.

Update 13 januari: een man belt op om een afspraak te maken en vertelt eerlijk dat hij een stuk ouder is dan 55 jaar. De eerlijkheid hierover waarderen we. Helaas vraagt hij om een massage met een erotisch tintje, terwijl hij aangegeven heeft dit artikel gelezen te hebben. Zo jammer weer, dat we na twee dagen alweer een aanvraag krijgen waarbij onze grenzen niet gerespecteerd worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *