Sportmassage of Ontspanningsmassage?

Sportmassage of Ontspanningsmassage?

In onze massagepraktijk in Den Haag krijgen wij vaak de vraag of we ook een sportmassage kunnen geven. De vraag die we terug stellen is dan, waarom zou je dat willen? In negen van de tien gevallen is een ontspanningsmassage namelijk beter dan een sportmassage. Doordat wij onze praktijk in Den Haag dicht in de buurt hebben van de Sportcampus Zuiderpark, atletiekvereniging, sportschool en zwembad, worden wij veel gevraagd om sporters te helpen.

Want…
… heb je weleens spierpijn na het sporten?
… wil je graag sporten zonder spierpijn achteraf?
… kan je lijf wel eens een relaxmoment gebruiken?
Heb je meer dan één “ja”? Lees dan vooral verder.

Wat is sportmassage?

Sportmassage ZuiderparkKort gezegd is sportmassage een massage waarbij het doel is om de doorbloeding van je spieren te stimuleren. Hierdoor worden zuurstof en brandstof sneller naar je spieren vervoerd en kunnen afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Daardoor ben jij beter in staat om een sportieve prestatie neer te zetten óf heb je minder last van spierpijn na het sporten.

Omdat de masseur je spieren diep moet masseren kan de massage niet altijd even lekker en ontspannen aanvoelen. Dit komt omdat er stevig moet worden gemasseerd om bindweefsel los te maken en/of spierknopen te verhelpen.

Verbeteren je sportprestaties na een sportmassage?

Niet direct. Dit komt omdat een sportmassage je spieren teveel kan belasten, waardoor de massage eerder in je nadeel zal werken dan in je voordeel. Het is dus onverstandig om een sportmassage te krijgen net voor, of net na een grote sport inspanning. Wanneer je toch gemasseerd wilt worden voor een sportieve prestatie, kies dan voor een meer ontspannende massage. Dit zal je spieren niet overmatig belasten en hierdoor kunnen je prestaties alleen maar toenemen. Wel is het verstandig om vooraf bij de masseur aan te geven dat je binnenkort een sportwedstrijd of evenement hebt.

Sportmassage Den Haag

Wat is ontspanningsmassage?

Een ontspanningsmassage is bedoeld om je lijf én je hoofd te laten ontspannen. Zo kan je na de massage weer gefocust aan je doel werken. Tijdens een ontspanningsmassage hoef je niets te doen en je lijf geniet van de weldaad van een massage. In deze massagevorm kunnen we ook het pulsen van je lijf toepassen. Met deze techniek worden je spieren -door een wiegende techniek- als het ware uitgenodigd om onbewuste spierspanning los te laten. Door de combinatie van technieken is de ontspanningsmassage juist ook bedoeld als massage voor of na het sporten, je kan het inzetten om spierpijn te verminderen of zelfs te voorkomen. Uiteraard is het ook essentieel dat je voldoende drinkt en de juiste voedingsstoffen tot je neemt.

Helpt ontspanningsmassage na het sporten?

Ja dus. Een ontspanningsmassage heeft na het sporten het beste effect op spierpijn. Wanneer je na het sporten je lijf stevig laat masseren zal de spierpijn zelfs erger kunnen worden. Bij een ontspanningsmassage wordt er niet teveel druk op de spieren uitgeoefend, terwijl we de bloedtoevoer naar de spieren wel stimuleren.

Zwembad Zuiderpark Massage

Wil jij zelf ondervinden wat een massage doet met je sportprestaties? Boek dan hier een massage naar keuze.